BeeVital Chalk Brood 250 ml

Költésmeszesedés ellen. Meggátolja a fertőző gomba növekedését és segíti a dajka méheket az elpusztult álcák eltakarításában. A fertőzött méhészetekben ajánlott évente kétszer, tavasszal és ősszel kezelni. Amennyiben szükséges a készítmény bármikor használható, tekintettel arra, hogy bio termék, ezért élelmezés egészségügyi várakozási idővel nem kell számolni.

Bővebb leírás

Termékleírás:

A készítmény összetétele: 

Víz, szacharóz, citromsav, oxálsav, propolisz- kivonat, kamilla és ecetsav stabil oldata. 

A BeeVital ChalkBrood meggátolja a fertőző gomba növekedését és segíti a dajka méheket az elpusztult álcák eltakarításában. 

Alkalmazás: 

A fertőzött méhészetekben ajánlott évente kétszer, tavasszal és ősszel kezelni. Amennyiben szükséges a készítmény bármikor használható, tekintettel arra, hogy bio termék, ezért élelmezés egészségügyi várakozási idővel nem kell számolni. 

Adagolás és használat: 

A készítményt akkor használjuk, ha a külső hőmérséklet eléri a 15 °C fokot. Melegítsük test hőmérsékletűre és a fertőzöttség fokától függően 20-30 ml-t juttassunk családonként a mellékelt ábra szerint. A kezelést 2-3 alkalommal kell ismételni 7-10 napos időközzel.

A költésmeszesedés Az Ascosphera apis nevű gomba okozta betegség. A fertőző spóra az eleséggel kerül az álcába, vagy testének felületére. A spórákból fejlődő micéliumok behálózzák a test szöveteit és anyagcsere termékei elpusztítják az álcát. A spórák sokáig, akár 15 évig megőrzik fertőző képességüket. A mumifikálódott álca bőrkeménységűvé válik emiatt a lépet megrázva zörgő hangot hallunk. A betegség általában tavasszal jelentkezik, nyáron fertőz és ősszel tűnik el. Ha nem védekezünk ellene következő tavasszal újra számolhatunk vele. A betegség terjedését elősegíti az antibiotikumos kezelés, a nektár lúgos kémhatása, mesterséges táplálás, párásság és a rossz szellőzés.

Path: > BeeVital Chalk Brood 250 ml

Nézd meg ezeket a termékeket is