TA003
Jelenleg nem kapható.
Virágpor szárító 230 V. 70Watt
Befogadó képessége 10 kg (1 kg/ tálca)
A virágpor optimális szárítási hőmérséklete: 35 - 40 °C-
40°C fölött a virágpor károsodik!
A tálcákban maximum 1 cm vastagságban terítsük el a virágport.
A szárítás 2-3 napig tart, míg a virágpor víztartalma 6%-ra vagy az alá nem csökken.
A 2. napon a rétegek vastagsága szükség esetén megduplázható.
Szárítás után légmentesen záródó csomagolásban hűtve vagy fagyasztva tárolandó.
A virágpor begyűjtéséhez a méhész virágpor gyűjtőt tesz fel a kaptár bejáratához, amit azonban csak szakaszosan használ a fiasítás virágporigénye miatt. Erős gyűjtéskor nem szabad így virágport elvenni, különben tele mézgyomorral nem tudnak a gyűjtők hazamenni. A csapdába a méhek lábáról egyben esnek le a csomók. Vigyázni kell, hogy a család ne szenvedjen hiányt virágpor miatt, különben a fiasítást eszik meg, hogy fehérjeszükségletüket fedezzék. Az így gyűjtött virágpor nedves, ezért a virágpor gyűjtőt minden este üríteni kell, a hajnali párát magába szívja és további hasznosításra alkalmatlanná válik. (Elázik)
A begyűjtött nedves virágport laposan ki kell teregetni száradni. Száradásra legjobb a 40 Celsius fok. Nem állhat 1 cm-nél vastagabban, különben nem szárad ki. Napon nem szárítható. Nedvesen és szárítva mélyhűtőben lehet megvédeni a gombáktól, a molyoktól és az atkáktól. A virágpor silózható is.