Tejsav 1 liter Nagyobb

Tejsav 85%-os 1 liter

A tejsav természetes anyag, amely nem halmozódik fel a viaszban. Az atka elleni hatása eléri a 96-99%-ot.

Bővebb leírás

Termékleírás:

Hasonlóan az oxálsavhoz, a tejsavnál is ismeretes a csurgatásos és a permetezéses módszer, de újabban 20%-os hígításban denaturált szesszel, furettóval illetve szublimáló készülékkel is használják


Jelentős hatásfokbeli eltérés van akkor, ha a méhek kirepülnek a kezelés ideje alatt. A felhígított tejsavból 8-15 ml-t kell lépoldalanként a méhekkel fedett oldalakra juttatni. Az NB méretnél a nagyobb értéket, míg kisebb méreteknél kisebbet alkalmazunk. A kezelést kétszer kell megismételni, hét nap időeltéréssel. Óránként, segítséggel 12 család kezelhető le, furettós vagy szublimálós eljárásnál jóval több, megfelelő segítő esetén akár 100 család kezelése is lehetséges.

A kezelés a méhekre semmilyen negatív hatással nem jár, (sokkal kíméletesebb, mint a hangyasav). A kezelés hatása egy nap múlva kezd mutatkozni, növekszik az atkák elhullása. A tejsav főleg befejező védekezésként alkalmazandó, de a fiasításos időszakban is kifejti hatását. Ekkor 7 kezelést kell, alkalmazni, 3 naponta. Ilyen esetben a tejsav a petéket károsítja. Ezt a károsítást akár 70 %-ot is elérheti, ha a sejtekbe bele permetezzük az oldatot. Ez ellen úgy védekezhetünk, hogy a lépet 45 fokban megdöntve végezzük el a permetezést, vigyázva, hogy a petéket közvetlen tejsavpermet ne érje, furettós és szublimálásos módszernél ezt a károsodást eddig nem tapasztalták.

Nézd meg ezeket a termékeket is

29 kapcsolódó termék: