Sörélesztő 25 Kg Nagyobb

Inaktivált Sörélesztő 25Kg

Kiváló minőségű inaktivált sörélesztő, púder finomságúra őrölve.

Bővebb leírás

Termékleírás:

- Magas B-vitamin komplex tartalommal.

- Minimum 40 % fehérjetartalom.

- Biztosítja a méhek számára fontos fehérjéket, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és aminosavakat. Ennek köszönhetően a méhcsaládok gyorsabban fejlődnek, betegségekkel szemben ellenállóbbak, és több mézet termelnek.

Ajánlott adagolás 10 % de maximum 15% cukorlepénybe keverve.

ADAGOLÁSI  MÓDSZER :

1. SZÁRAZON -Tavasszal a tisztuló repülés után, az élesztőt a méhkaptárok elé kell tenni lehetőleg széles szájú magas  edénybe.  A méhek által összegyűjtött élesztő mennyisége elérheti a 200 g/nap/méhcsaládot.

2. CUKORLEPÉNYBE – Összekeverünk 6 kg  porcukrot 1kg sörélesztővel, majd hozzáadunk  2 kg izocukor vagy főzött cukor szirupot. Jól összekeverjük a hozzávalókat majd a végén javíthatunk az állagán kevés szirup hozzáadásával.   Adagolható tavasszal, ősszel és száraz nyarakon  200 g lepény formájában.

3. SZÖRPBEN – jól elkevert max.10% (1 kg élesztő + 9 kg szörp). Adagolás a nektár gyűjtésének és a méz pergetésének befejezése után. Csak egy adagoláshoz szükséges mennyiség elkészítése javasolt. Abban az esetben ha a keverék 2-3 napon belül nem kerül elfogyasztásra az etetőket ki kell venni és meg kell tisztítani mert a maradék megromlik!

INSTANT INAKTIVÁLT SÖRÉLESZTŐ

Egy értékes összetevő a méhek  táplálásában

Ahhoz,hogy a méhcsaládok megfelelően fejlődjenek és a legnagyobb képességet  érhessék el a természetből való nagy gyűjtések kezdetéig, a fehérjékkel való táplálás több mint szükséges. Megjegyzendő, hogy ezek a táplálások főként akkor szükségesek amikor a kaptárból hiányzik a méhkenyér. Az inaktív sörélesztő a pollen legjobb helyettesítője, biztosítja úgy a szükséges fehérjéket, mint vitaminokat, ásványokat, nyomelemeket továbbá az alapvető aminosavakat. Mindez annak a technológiai folyamatnak köszönhető, amely során megszárad és instant inaktiválódik a sörélesztő, bármilyen más empirikus szárító módszer az élesztő alkotórészeinek molekuláit elpusztítaná, ezáltal ennek minősége drasztikusan csökkenne.

A fehérjés  táplálás általában ősszel és tavasszal történik, de lehetséges nyáron is, szárazság idején, amikor a pollen hiányzik a természetből, ennek hiánya korlátozza a méhkirálynő petézését és gyengíti a méhcsaládokat.

A fehérjékben gazdag táplálás segít a testzsír kialakításában , ösztönzi a méhcsaládokat a hatékonyságra. A fehérjebevitel hiányában a méhkirálynő nem petézik megfelelően, így a fiatal méh nem tudja időben helyettesíteni az idős méhet. (Generációváltás)

Path: > > > Inaktivált Sörélesztő 25Kg

Nézd meg ezeket a termékeket is

20 kapcsolódó termék: