HERON EGM-30 AVR max 2800 W áramfejlesztő

8896116

EZ A TERMÉK JELENLEG NEM ELÉRHETŐ!

Heron benzinmotoros áramfejlesztő EGM-30 AVR

Pörgetéshez és néhány eszköz egyidejű működtetéséhez ideális.

Bővebb leírás

Termékleírás:

Termékleírás: Ez az áramfejlesztő a 8896111 típushoz hasonló paraméterekkel és felszereltséggel rendelkezik.
Konstrukciójának és nagyobb teljesítményének köszönhetően azonban az építőiparban használt nagyobb teljesítményfelvételű gépek táplálására is alkalmas.
fázisok száma: 1 
feszültség / frekvencia: 230V/50Hz 
teljesítmény max./ névleges: 2,8kVA/2,5kVA 
teljesítménytényező (cos): 1 motor:  négyütemű, benzinüzemű, OHV vezérlés, 208ccm 
max. motorteljesítmény: 4,8kW (6,5HP)/4000min-1 
fogyasztás: kb. 0,5 l/kWh (75% terhelésnél) (egy feltöltéssel kb. 7,5 óra üzemidő 75% terhelésen.) 
indítás: kézi generátor: szinkron 
AC kimenet: 10,8A/230V 
DC kimenet: 8,3A/12V 
tömeg: 43kg 
üzemanyag tank mérete: 15 l 
méretek (m x h x sz): 45 x 59 x 44cm 
akusztikus teljesítmény: 68dB(A) (7m távolságból) 
tartozékok: 12V-os kábel csipesszel, gyertyakulcs
1+1 ÉV GARANCIA

Fontos tényezők:

 • Használni kívánt gépek, berendezések feszültsége és frekvenciája. Ez Magyarországon általában 50 Hz és 230 V vagy 400 V, attól függően, hogy egy- vagy háromfázisú berendezésről van szó.
 • Az egyidejűleg igényelt teljesítményigény. Nem mindegy, hogy egyszerre hány darab készülék üzemel, azoknak mekkora villamos teljesítményigénye van, ill. egyszerre indulnak vagy lépcsőzetesen.
 • Az aggregátorról használni kívánt fogyasztók jellege is fontos paraméter. Egy 1500 W teljesítményű fénytorony energia ellátásához kisebb áramfejlesztő szükséges, mint a 750 W-os villanymotorral ellátott betonkeverő üzemeltetéséhez. Egyes hegesztőkészülékek, kazánvezérlő áramkörök, szünetmentes tápegységek érzékenyek a bemeneti feszültség ill. a frekvencia stabilitására. Az ilyen jellegű fogyasztók üzemeltetéséhez mindenképp feszültségszabályzó elektronikával ellátott vagy digitális áramfejlesztő használata javasolt. Fontos megjegyezni viszont, hogy a magyarországi forgalomban fellelhetők olyan feszültségszabályzó elektronikával (AVR) felszerelt modellek, melyek ennek ellenére nem képesek a feszültség stabil szinten való tartására. Ezeknek az áramfejlesztő készülékeknek közös jellemzője az átlagostól lényegesen alacsonyabb ár.
 • Gazdaságos üzemeltetés. Az üzemeltetési költség főképp olyan esetekben fontos, mikor az áramfejlesztő várhatóan sokat és / vagy sokszor fog üzemelni. Mivel az üzemeltetési költség legnagyobb részét az üzemanyag felhasználás teszi ki, ilyen esetekben célszerű olyan modellt választani, mely alacsony fogyasztású, vagy olcsó üzemanyaggal működtethető.
 • Megbízhatóság. Az esetek jelentős részében az áramfejlesztőket szükség áramforrásnak használják, legyen szó helyszíni munkáról vagy egy tervezett esetleg rendkívüli áramszünetről. Ilyen esetekben nagy bosszúság és jelentős anyagi kár is származhat abból, ha a generátor nem indul, vagy nem működik megfelelőképp. Ezért nem érdemes olyan készüléket vásárolni, melynek nincs megfelelő referenciája, szervizháttere, alkatrészellátása.
 • Üzemeltetés körülményei. Egy üdülőövezetben nem elfogadható egy hangos generátor dübörgése, ezért ilyen helyre mindenképp a csendesített kivitel a javasolt. A kompakt, digitális áramfejlesztők viszont nem valók építőipari környezetbe. Ezen készülékek burkolata nem bírja az építőiparban előforduló zord körülményeket.
  A megfelelő teljesítményű áramfejlesztő kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy nagy melegben, tűző napsütésben a berendezés teljesítménye csökken.
  A Heron keretes- és vészhelyzeti áramfejlesztők beépítésekor figyelembe kell venni, hogy a generátor és a motor hűtéséhez levegő szükséges, ráadásul a meghajtó motor működése is friss levegőt igényel. Ezért ezeket a készülékeket csak úgy szabad beépíteni, ha a megfelelő levegő utánpótlás biztosított a meghajtó motor és a generátor számára. Fontos még, hogy a levegő áramlás irányában ne legyen akadály, mely által jelentősen csökken a hűtés hatékonysága és ez a motor és a generátor túlmelegedéséhez, rendellenes működését okozhatja.
  Beépítés esetén gondoskodni kell továbbá a forró és mérgező a meghajtó motor kipufogógázainak elvezetéséről.
 • Biztonsági tényező. A generátorok esetében két fajta teljesítményértéket szoktak megadni a műszaki adatokban. Maximális teljesítmény alatta értjük azt az értéket, mellyel az áramfejlesztő generátor rövid ideig terhelhető. Tartós teljesítmény azt a terhelési határt jelöli, mellyel a generátor folyamatosan terhelhető. Az áramfejlesztő kiválasztásakor a hosszú élettartam érdekében arra kell törekedni, hogy a tartós terhelés hosszú időn keresztül ne lépje túl a műszaki adatokban megadott tartós teljesítményt.
Path: > > > HERON EGM-30 AVR max 2800 W áramfejlesztő

Nézd meg ezeket a termékeket is

2 kapcsolódó termék:

Letöltés