HERON EGM-25 AVR max 2300 W 10A áramfejlesztő

8896111

Heron benzinmotoros áramfejlesztő EGM-25 AVR

Pörgetéshez és több eszköz egyidejű működtetéséhez ideális.

Bővebb leírás

Termékleírás:

Ez az áramfejlesztő az építőiparban és szerelési munkáknál történő használatra szolgál, de alkalmazható tartalék energiaforrásként is, mobil javító egységek számára.A gép AVR egységgel rendelkezik, ezért veszély nélkül lehet vele táplálni bizonyos, kényes elektronikával rendelkező fogyasztókat is (pl. televízió) A nagy üzemanyag tartály akár 11 óra folyamatos üzemelést tesz lehetővé.(a terheléstől függően)

feszültség/frekvencia 230V/50Hz 

elektromos telj.: 2,3kVA/2kVA 

egyenáramú kimenet 12V (8,3A) 

feszültségszabályozás AVR 

max terhelhetőség össz. 10A 

tömeg 43kg 

üzemanyag tartálytérfogat 15 l 

motor típus: négyütemű, benzin 

hengerűrtartalom 163cm3max.

teljesítmény: 4,0 kW/4.000 ford./perc, 

vezérlés OHV fogyasztás ~ 1,3 l/óra 

méretek (mxszxh) 45x59x44cm 

1+1 ÉV GARANCIA

Fontos tényezők:

 • Használni kívánt gépek, berendezések feszültsége és frekvenciája. Ez Magyarországon általában 50 Hz és 230 V vagy 400 V, attól függően, hogy egy- vagy háromfázisú berendezésről van szó.
 • Az egyidejűleg igényelt teljesítményigény. Nem mindegy, hogy egyszerre hány darab készülék üzemel, azoknak mekkora villamos teljesítményigénye van, ill. egyszerre indulnak vagy lépcsőzetesen.
 • Az aggregátorról használni kívánt fogyasztók jellege is fontos paraméter. Egy 1500 W teljesítményű fénytorony energia ellátásához kisebb áramfejlesztő szükséges, mint a 750 W-os villanymotorral ellátott betonkeverő üzemeltetéséhez. Egyes hegesztőkészülékek, kazánvezérlő áramkörök, szünetmentes tápegységek érzékenyek a bemeneti feszültség ill. a frekvencia stabilitására. Az ilyen jellegű fogyasztók üzemeltetéséhez mindenképp feszültségszabályzó elektronikával ellátott vagy digitális áramfejlesztő használata javasolt. Fontos megjegyezni viszont, hogy a magyarországi forgalomban fellelhetők olyan feszültségszabályzó elektronikával (AVR) felszerelt modellek, melyek ennek ellenére nem képesek a feszültség stabil szinten való tartására. Ezeknek az áramfejlesztő készülékeknek közös jellemzője az átlagostól lényegesen alacsonyabb ár.
 • Gazdaságos üzemeltetés. Az üzemeltetési költség főképp olyan esetekben fontos, mikor az áramfejlesztő várhatóan sokat és / vagy sokszor fog üzemelni. Mivel az üzemeltetési költség legnagyobb részét az üzemanyag felhasználás teszi ki, ilyen esetekben célszerű olyan modellt választani, mely alacsony fogyasztású, vagy olcsó üzemanyaggal működtethető.
 • Megbízhatóság. Az esetek jelentős részében az áramfejlesztőket szükség áramforrásnak használják, legyen szó helyszíni munkáról vagy egy tervezett esetleg rendkívüli áramszünetről. Ilyen esetekben nagy bosszúság és jelentős anyagi kár is származhat abból, ha a generátor nem indul, vagy nem működik megfelelőképp. Ezért nem érdemes olyan készüléket vásárolni, melynek nincs megfelelő referenciája, szervizháttere, alkatrészellátása.
 • Üzemeltetés körülményei. Egy üdülőövezetben nem elfogadható egy hangos generátor dübörgése, ezért ilyen helyre mindenképp a csendesített kivitel a javasolt. A kompakt, digitális áramfejlesztők viszont nem valók építőipari környezetbe. Ezen készülékek burkolata nem bírja az építőiparban előforduló zord körülményeket.
  A megfelelő teljesítményű áramfejlesztő kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy nagy melegben, tűző napsütésben a berendezés teljesítménye csökken.
  A Heron keretes- és vészhelyzeti áramfejlesztők beépítésekor figyelembe kell venni, hogy a generátor és a motor hűtéséhez levegő szükséges, ráadásul a meghajtó motor működése is friss levegőt igényel. Ezért ezeket a készülékeket csak úgy szabad beépíteni, ha a megfelelő levegő utánpótlás biztosított a meghajtó motor és a generátor számára. Fontos még, hogy a levegő áramlás irányában ne legyen akadály, mely által jelentősen csökken a hűtés hatékonysága és ez a motor és a generátor túlmelegedéséhez, rendellenes működését okozhatja.
  Beépítés esetén gondoskodni kell továbbá a forró és mérgező a meghajtó motor kipufogógázainak elvezetéséről.
 • Biztonsági tényező. A generátorok esetében két fajta teljesítményértéket szoktak megadni a műszaki adatokban. Maximális teljesítmény alatta értjük azt az értéket, mellyel az áramfejlesztő generátor rövid ideig terhelhető. Tartós teljesítmény azt a terhelési határt jelöli, mellyel a generátor folyamatosan terhelhető. Az áramfejlesztő kiválasztásakor a hosszú élettartam érdekében arra kell törekedni, hogy a tartós terhelés hosszú időn keresztül ne lépje túl a műszaki adatokban megadott tartós teljesítményt.
Path: > > > HERON EGM-25 AVR max 2300 W 10A áramfejlesztő

Nézd meg ezeket a termékeket is

2 kapcsolódó termék:

Letöltés